Rokketanden Rokke

Rokke var ikke som de andre tænder og selvom han prøvede, passede han ikke ind nogen steder...

Der var engang en pige. Hun hed Marie og hun var seks år. Inde i hendes mund var der en hel lille by. En slags tandby.

 I den tandby var der både Rocketænder, Mælketænder, og Voksentænder.  Og så var der en helt speciel tand. Den var ikke som de andre tænder. Det var en rokketand! Nå, den havdet du ikke gættet, hva? Nå, men sagen er den, at rokketænder er meget sjældne, og derfor blev den lille rokketand drillet meget. Men det var bare fordi at dem, der drillede ham, også ville være specielle. Lige siden han havdet været en lille Mælketand, var han blevet drillet. Derfor førte han et meget ensomt liv. Nu var han blevet vant til det. Rokke var den eneste der elskede at tegne, og male og bare kigge ud af den mund han sad i. Hans mund hed Marie.

Det vidste han, fordi at når nogen råbte"MARIE!" svarede den mund han sad i "KOMMER!" Nå, vi må tilbage til Rokke. Rokke havdet jo ingen venner fordi han ikke var som de andre. Ikke engang Mælketænderne, gad at lege med ham. Men han havdet sit lærred, pensler og farver, men han blev stadig drillet af Rocketænderne. Men så gik han bare ind i den tand han boede i, lagde sig på sin seng og tænkte.  Rokke kunne godt lide at fantaserere, hvordan verdenen så ud, uden for byen. Nå, nu til Historien;

 En dag kom der en vogn med en masse ting. Den vogn larmede så meget, at den vækkede hele byen. Alle kom ud på Tandtorvet, hvor vognen stod. Med store bokstaver og skrig-orange maling stod der, H.R. BAKTERIUS.

"Goddag, goddag. Jeg er hr. Bakterius, og dette," han pegede på sin vogn, " er min butik. Tag f.eks. denne skovl." Han trak en skovl frem. "Den kan lave huse meget hurtigere, end jeres pensel."  Pluselig maste en voksetand sig frem

"Den skovl har jeg hørt om!! Hos de tænder der har købt sådan én, har deres mund begyndt at græde noget så hjerteskærende!"

 "Jamen..." forsøgte hr.Bakterius, "den her koster kun 10 tandpok(tandpenge) og en tandhaps. det er et stort tilbud!" Man kunne høre en mumlen i forsmalingen. Alle diskuterede om de skulle, eller om de ikke skulle. Til sidst var der 10 der gerne ville, og 10 der ikke ville og da der var 21 tænder, så det betød at en ikke havde stemt. Det var Rokke!

"Hvorfor har du ikke stemt?" blev alle ved med at spørge. Og Rocketænderne sagde i en hånlig stemme:

"Ha ha ha haaa. Så den lille Rokke kan altså ikke bestemme sig." Rokke sukkede.

"Ja, det er rigtigt. Jeg kan ikke bestemme mig. For jeg tænker mig faktisk om! Men nu tror jeg at jeg vælger at ikke købe den! Farvel hr. Bakterius!" alle jublede (altså alle dem der ikke ville købe den) mens hr. Bakterius vogn galoperede ud af byen. Og alle dem der gerne ville have den, indrømmet at dette nok var bedst. Bortset fra en dame-voksentand hvis navn var frøken Fihn.

" Altså dumme Rokke! Hvis vi havde købt den skovl, så havdet vi meget hurtigere fået bygget min balkon."sagde hun, men Rokke hørte ikke efter.

"Nu håber jeg, jeg kan finde Minka." tænkte han. I det samme, kom Minka løbende.

 " Rokke, Rokke! Skynd dig!"Rokke løb hen til hende. 

" Hvad er der?" Minka lyste op i et stort smil.

 "Lege!". Sagde hun og så spænede hun og Rokke der hen af.


                                                            Slut