Nisse og Nille.

Nille var træt af Nisse's drillerier og gjorde en stopper for det...

Det var jul og nisserne havde travlt med gaverne. To nisser, drillenisser drillede, dog kun den ene. Den ene hed Nisse og anden hed Nille.

Nille og Nisse fandt på mange gale streger og var helt ustyrlige. Dog var Nisse den mest frække. Men Nille var mere rolig og sagde nej til de fleste drille-streger og det synes Nisse  var underligt. Han ville da ikke gå glip af en god spøg. Da alle nisserne var gået i gang med gaverne, kom Nisse og drillede, som når nogen skulle bruge saksen, så var den lige pluselig væk! Det var selfølgelig Nisse der havde taget den. Desværre fik han det altid til at få det ud til at Nille havde gjort det og det synes hun var godt tarveligt. En dag blev det for meget for Nille. 

Nisse var rigtig dum og han stjal enda en ønskeliste og lagde den ved siden af Nilles seng. Det var nemlig MEGET tidligt om morgen og prøv at gætte hvor meget julemanden skældte hende ud. Faktisk så meget, at hun begyndte at græde så meget at julemanden måtte hente paraplyen. Da hun var færdig lagde hun mærke til at ønske-seddelen lå ved siden af Nisses lykkesten.

”Han har nok tabt den.” tænkte Nille. Hun forklarede julemanden, at hun ikke havde sådan en sten, men det havde Nisse! Den sten havde julemanden set Nisse gå rundt med.

”Hvor heldigt” tænkte Nille. De skyndte sig at finde Nisse og han var svær at finde, for han havde gemt sig i en snebunke .

Han tilstod og de festede fordi, at Nisse var holdt op med at drille.